Lockdown-ul provocat de pandemia de Covid-19 a schimbat obiceiurile oamenilor. Potrivit unui studiu, un sfert dintre britanici admit că nu mai fac zilnic duş sau nu mai folosesc deodorant iar 61% dintre angajaţi şi-au schimbat costumul cu pijamale, potrivit Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbările de comportament sunt cauzate de pandemia de coronavirus, potrivit unui nou studiu. 

Rutina zilnică a fost modificată - bărbaţii stau nebărbieriţi, cu părul neîngrijit şi femeile fără machiaj, pe care multe recunosc că îl aplică doar pentru o întâlnire pe Zoom. 

De la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că nu mai îmbracă haine elegante la fel de des ca înainte, iar 35% dintre britanici recunosc că stau în pijama toată ziua.  

Potrivit noului studiu al Ipsos MORI, pe măsură ce izolarea a continuat, priorităţile şi obiceiurile s-au schimbat. 

Deoarece mai puţini oameni au o rutină normală, un sfert dintre cei chestionaţi nu mai văd rostul în a face duş zilnic şi 14% admit că nu mai folosesc nici deodorant. 

Aproape jumătate dintre bărbaţi se bărbieresc mai rar, în timp ce o treime (32%) şi-au lăsat barbă. 

De la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că poartă costum în mai puţine situaţii iar 35% afirmă că stau în pijamale în timpul zilei. 

Potrivit studiului, 67% dintre britanici spun că se îmbracă mai lejer de la începutul pandemiei de Covid-19. Două treimi spun că asta înseamnă că îşi pot exercita mai mult alegerile personale, în timp ce 63% spun că sunt fericiţi că se pot îmbrăca mai lejer. 

Printre femei, jumătate (52%) folosesc mai puţin machiaj decât de obicei şi 6 din 10 (62%) au renunţat la tocurile înalte pentru încălţări confortabile. 

Cercetarea Ipsos MORI a inclus 1.093 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 75 de ani, chestionaţi, online, între 21 şi 23 ocrtombrie 2020. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.