Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş a declarat joi, la prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că resursa de aur a României, o reprezintă fondurile europene, prezentând cele patru obiective majore ale Planului de Redresare şi Rezilienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am afirmat la lansarea programului de guvernare al PNL, resursa noastră de aur, a României, o reprezintă fondurile europene. Menţin acest lucru. Ele sunt calea către modernizare şi dezvoltare a României, ele sunt calea către un trai mai bun pentru oameni, ele deschid perspectiva dezvoltării pe termen lung. Spuneam atunci că oriunde pui degetul pe harta României, pui degetul pe fonduri europene. Aşa este. Vă citez câteva fraze rămase din Peter Drucker On leadership: Singura cale de a prezice viitorul este să îl construieşti. Aşadar acest lucru l-am făcut şi noi împreună cu Administraţia Prezidenţială şi cu sprijinul şi coordonarea domnului preşedinte Iohannis şi domnului premier Ludovic Orban, miniştrilor de resort, dar şi consilierilor prezidenţiali”, a declarat Boloş.

El califică Planul de redresare şi rezilienţă drept ”cel mai complex document de dezvoltare strategică a României”.

Planul are 4 mari obiective:

-  Modernizarea şi dezvoltarea României  - stau mărturie reformele şi investiţiile propuse pentru finanţare care după implementare vor schimba ireversibil România.

- Dezvoltarea şi modernizarea oraşelor.

- Peste 7 miliarde euro sunt propuse în finanţare în marele serviciul public de sănătate, care va moderniza calitatea serviciilor de sănătate din România. A doua este educaţia unde am propus investiţii şi care vor contribui ireversibil la îmbunătăţirea activităţii educaţionale în România.

-  Mediul de afaceri care este coloana economică de dezvoltare a României.

”Am propus un buget record pentru mediul de afaceri de peste 3,8 miliarde euro. Ne-am uitat puţin în istorie ca să vedem care e istoricul deciziilor care au aduc progres în România. În 1887 regele Carol I adoptă legea de susţinere a industirei. În 4 mai 1905 Vintilă Brătianu publică programul – Prin noi înşine şi acolo este o frază care a rămas în istorie: ”Fără o industrie proprie naţională, viitorul statului nu poate fi asigurat”, a declarat Boloş.Ministrul 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.