Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă PSD se pregăteşte de opoziţie după alegerile parlamentare şi în contextul în care Klaus Iohannis a spus că PNL şi USR vor guverna împreună, că şeful statului întinde o capcană votanţilor USR pentru a nu se mai mobiliza să voteze partidul condus de Dan Barna, fiindcă orice ar vota, USR se va regăsi la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe zi ce trece de campanie şi din discuţiile cu oamenii cred din ce în ce mai mult că PSD va fi pe primul loc la alegeri, asta înseamnă că va avea cel mai mare nr de parlamentari. A spus cred că tot prin prisma agentului electoral al PNL, fiindcă e o capcană acolo intinsă votanţilor USR, care să nu se mai mobilizeze, fiindcă totul este bine şi indiferent pe cine votează se vor găsi la guvernare. Din punctul meu de vedere este nepermis pentru un preşedinte de ţară să aibă o astfel de atitudine. Preşedintele s-a descalificat. Nu cred că românii vor vota cu totul şi cu totul altfel decât ce au făcut unii socotelile şi această forţare ca în plină pandemie să avem alegeri”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi într-o conferinţă de presă dacă PSD se pregăteşte să intre în opoziţie, după 6 decembrie, în condiţiile în care preşedintele Iohannis a afirmat că PNL şi USR vor guverna împreună.

Liderul PSD a adăugat că în Constituţie scrie că partidul care obţine cele mai multe mandate la alegerile parlamentare merge la şeful statului cu propunerea de premier.

„Nu cred. În Constituţie scrie clar, partidul care are cele mai multe mandate e invitat de preşedinte să facă propunere de premier. Pe urmă, prim-ministrul desemnat urmează în timp de 10 zile să creeze această majoritate. Dacă nu reuşeşte se duce înapoi la preşedinte şi preşedintele dă mandatul altor formaţiuni”, a completat Ciolacu. 

El a adăugat că PSD nu va face negocieri cu PNL şi nu va vota un viitor Guvern PNL.

„Hai să vedem cu cine o să voteze românii şi care sunt procentele. Am spus foarte clar că nu vom face negocieri cu PNL în viitorul Guvern şi este exclus ca PSD să voteze un guvern PNL”, a conchis preşedintele social-democraţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri un mesaj pentru PNL şi USR. Şeful statului le-a transmis că vor guverna împreună şi a argulentat că între cele două partide există o apropiere care nu trebuie să se bazeze neapărat pe simpatii între persoane, ci pe concordanţă între valori şi obiective de reformă, ceea ce e evident că există.

Cu altă ocazie, şeful statului a spus că nu va mai numi un premier de la PSD şi pe viitor tot Ludovic Orban rămâne prima opţiune de prim-ministru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.