Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru joi 3 decembrie, de la ora 15.00 la Palatul Cotroceni, prin sistem de videoconferinţă, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România”, mai arată comunicat de presă al Preşedinţiei române.

Şeful statului a afirmat miercuri că a fost luată decizia ca mai întâi să fie discutată Strategia în şedinţa Guvernului, care probabil va avea lor vinerea aceasta, iar apoi să fie dezbătută în CSAT.

„După ce se aprobă strategia în Guvern, ea va fi făcută publică. Va rămâne o perioadă în care cei de la Ministerul Sănătăţii, care vor fi iniţiatori, vor explica despre ce este strategia, cum este gândită. După ce va fi dezbătută şi probabil asumată în CSAT, voi mai face şi eu nişte referiri, vor exista conferinţe de presă şi aşa mai departe”, a explicat preşedintele Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Cotroceni.

Acesta a adăugat că înţelege faptul că oamenii sunt sceptici în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva coronavirusului, însă prin campania privind vaccinarea, datele vor deveni mult mai clare.

„Eu am înţeles că sunt oameni sceptici în ceea ce priveşte vaccinarea, am înţeles că sunt chiar şi persoane din zona medicală care încă sunt sceptice. Însă, prin această campanie şi prin procedurile de punere în circulaţie a acestor vaccinuri, datele vor deveni mult mai clare. Şi sunt convins că pe măsură ce campania de vaccinare va avansa, informaţiile vor veni, vor fi verificate, fiindcă pe măsură ce se vor vaccina milioane şi milioane de oameni pe tot globul, vom avea foarte repede date concludente medicale. Acest scepticism sunt convins că va scădea şi tot mai mulţi români vor înţelege că asta este metoda prin care se poate stopa pandemia şi alta nu e”, a completat Klaus Iohannis.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.