Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri un mesaj pentru PNL şi USR, transmiţându-le că vor guverna împreună, argumentând că între PNL şi USR există o apropiere care nu trebuie să se bazeze neapărat pe simpatii între persoane, ci pe concordanţă între valori şi obiective de reformă, ceea ce e evident că există.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat în legătură cu posibilitatea unei coaliţii PNL şi USR la guvernare, despre contrele dintre PNL şi USR şi ce mesaj are pentru cele două partide, Iohannis a replicat: ”Mesajul meu este simplu: vor guverna împreună, iar ce numiţi dumneavoastră contre este o nervozitate, o sensibilitate tipică pentru campania electorală. Nu toată lumea poate să rămână calmă. Câteodată, unii sar mai repede cu anumite mesaje, cu anumite acuzaţii, însă între PNL şi USR există o apropiere care nu cred că trebuie să se bazeze neapărat pe simpatii între persoane, ci pe concordanţă între valori şi obiective de reformă. Şi asta, evident, există.

Solicitat să precizeze dacă cele două partide vor guverna împreună pentru că îşi doresc să o facă sau pentru că sunt încurajaţi, poate presaţi, dinspre electorat sau chiar de el, preşedintele a precizat că le încurajează să se apropie.

”Eu îi încurajez să se apropie şi electoratul, evident, aşteaptă acelaşi lucru de la cele două partide şi sunt convins că în conducerile celor două partide va exista o deschidere semnificativă pentru această abordare”, a conchis Klaus Iohannis.

Subiectul unei guvernări PNL - USR a fost abordat de preşedintele Klaus Iohannis şi la întâlnirea pe care acesta a avut-o marţi la Vila Lac 1 cu Ludovic Orban şi  cu mai mulţi lideri ai PNL. La discuţii, şeful statului le-a vorbit liberalilor despre perspectiva unei guvernări alături de USR, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Mesajul preşedintelui a fost transmis de către liderul PNL, Ludovic Orban, în şedinţa BPN din aceeaşi seară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.