Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri sesizarea depusă de PSD la CNA împotriva sa, după un atac dur lansat cu o zi în urmă la adresa guvernărilor social-democrate, afirmând că preşedintele României nu poate fi cenzurat politic şi, ”indiferent că le place pesediştilor sau nu”, va face în continuare evaluări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca preşedinte al României mă simt chemat să am opinii, să emit opinii în toate chestiunile care privesc România sau viaţa românilor sau felul în care funcţionează instituţiile publice. Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic şi, indiferent că le place pesediştilor sau nu, şi cred că nu, voi face în continuare evaluări şi referiri care au relevanţă pentru români. PSD s-a supărat foarte tare fiindcă aseară am fost foarte franc şi am spus lucrurilor pe nume – PSD a guvernat foarte prost”, a declarat Iohannis.
Social-democraţii i-au făcut miercuri plângere la Consiliul Naţional al Audivizualului (CNA) preşedintelui Klaus Iohannis pentru discursul pe care l-a susţinut marţi. PSD motivează că declaraţia şefului statului a fost difuzată într-o emisiune informativă şi nu una electorală, iar materialul acestuia nu a prezentat activităţi ale preşedintelui, ci mesaje electorale directe pentru şi în favoarea PNL. PSD a solicitat o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervenţiile lui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat PNL. PSD spune că Iohannis are un mesaj denigrator la adresa unui alt competitor electoral, iar acest lucru „încalcă în mod flagrant atât ordinea constituţională cât şi legislaţia audiovizuală”. Marcel Ciolacu precizează că preşedintele Iohannis a încălcat Constituţia, legea şi bunul-simţ şi e timpul să mai şi plătească, inclusiv la vot, pe 6 decembrie.
Preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi, la un an de la alegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmând că România a fost grav afectată de corupţia guvernelor PSD, că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.