Coca unui petrolier grec - Agrari - a fost avariată de o mină, în zona terminalului saudit Shuqaiq, situat imediat la nord de frontiera Yemenului, a anunţat miercuri compania britanică în domeniul securităţii maritime Ambrey, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului de televiziune Al Arabiya, coaliţlia înfiinţată la iniţiativa Arabiei Saudite pentru a lupta împotriva rebelilor huthi a anunţat că o navă comercială a suferit pagube minore în ceea ce prezintă drept un atentat dejucat.

Autoritatea britanică a comerţului maritim (UKMTO) semnalează, la rândul său, faptul că o navă a fost avariată într-o explozie, la Shuqaiq şi anunţă că anchete sunt în curs.

Petrolierul Agrari, care navighează sub pavilion maltez, este exploatat de către armatorul grec TMS Tankers, potrvit Ambrey.

”Explozia a avut loc la limita portului şi a perforat coca navei, care este în balast”, precizează compania britanică, fără să spună când au avut loc faptele.

Ambrey precizează însă că nava a ajuns la Shuqaiq la 23 noiembrie.

Huthi au revendicat luni bombardarea unei instalaţii de distribuire de produse petroliere aparţinând Aramco la Jeddah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.