Pictorul Ştefan Câlţia scoate la licitaţie „Bradul Copilăriei”, la cea de-a douăzecea ediţie a evenimentului caritabil Festivalul Brazilor de Crăciun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bradul Copilăriei” - rememorat şi dăruit de pictorul Ştefan Câlţia şi fotografiat de artistul Florin Ghenade - va fi licitat online pe 10 decembrie.

Împodobit cu amintirile pictorului, „Bradul Copilăriei” este o călătorie în trecutul lui Ştefan Câlţia şi vorbeşte despre copilărie, semnificaţia Crăciunului şi pregătirile în familie pentru această sărbătoare.

Ştefan Câlţia, fotografiat de Florin Ghenade
Ştefan Câlţia, fotografiat de Florin Ghenade

„Bradul Copilăriei” este unul dintre cei 30 de brazi creaţi pentru a susţine educaţia copiilor din medii defavorizate şi realizaţi pentru Salvaţi Copiii de artişti români precum Felix Aftene, Obie Platon, Ana Bănică şi Teodor Graur.

Pictorul Ştefan Câlţia îşi aduce aminte: „Sărbătorile erau despre pregătire, dar nu era o nebunie să cumperi, să faci cât mai mult. Părinţii mei au fost primii care au avut brad în casă, e un obicei al lumii noi; bunicii, aveau o ramură de mesteacăn cu câteva podoabe. Când era bradul în casă, cu mirosul lui, aduceam din pod saci cu fân, ne aşezam pe ei şi ne gândeam la povestea Micului Copil care s-a născut pe paie”.

La licitaţie va fi scoasă o fotografie realizată de artistul Florin Ghenade ce surprinde „Bradul Copilăriei” împodobit cu decoraţiunile realizate de Ştefan Câlţia. Bradul este fotografiat în aceeaşi tehnică în care Ghenade a lucrat proiectul „Arbori Bătrâni”, iar imaginea este reprodusă prin tehnica giclee, pe aluminiu şi are dimensiunea de 125x100 cm. 

Alături de fotografie, se vor putea licita o colecţie de cutii de lemn ce conţin desene şi decoraţiuni: 24 de conuri de hârtie albă, 24 de cuburi de zahăr învelite în şerveţel, 4 ghirlande de flori de porumb, 2 ghirlande de hârtie albă şi 2 stele, toate confecţionate de pictor.

Festivalul Brazilor de Crăciun, aflat la cea de-a douăzecea ediţie, este cel mai mare eveniment caritabil din România ce deschide uşa copiilor din medii socio-economice vulnerabile prin trei programe de sprijin: Şcoala după Şcoală - de prevenire a abandonului şcolar, A Doua Şansă - de (re)integrare şcolară şi Grădiniţele Estivale - servicii de educaţie preşcolară.

Ediţia 2020 a festivalului se desfăşoară în mediul online, pe data de 10 decembrie, iar licitaţia se va face pe site-ul Artmark.

Fondurile colectate sprijină programele educaţionale în beneficiul copiilor defavorizaţi, derulate de Salvaţi Copiii România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.