Cântăreţul canadian The Weeknd, marele absent din lista nominalizaţilor pentru premiile Grammy 2021, a acuzat Recording Academy de corupţie. Harvey Mason Jr., preşedintele interimar al Recording Academy, s-a arătat suprins de absenţa lui din listă, însă a exclus că procesul de selecţie ar fi fost unul corupt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un an în care a dominat scena muzicală, el nu se regăseşte în nicio categorie a premiilor. 

„Premiile Grammy rămân corupte. Datoraţi transparenţă mie, fanilor mei şi industriei”, a scris el pe reţelele se socializare, la câteva ore după anunţarea selecţiilor.

Artistul a făcut referire la procesul prin care sunt aleşi nominalizaţii, care este secret şi identitatea celor ce alcătuiesc comitetele care îi aleg nu este dezvăluită public.

Un comitet este format din 20 de membri. Albumul „After Hours”, care a ocupat primele locuri ale topurilor, şi single-uri de succes de pe acesta se puteau încadra - potrivit criticilor - măcar la una dintre categoriile „Best Album”, „Song of the Year”, „Record of the Year” sau cele cinci categorii de gen.

O sursă a declarat pentru Variety că relaţia dintre echipa lui The Weeknd şi Academie este tensionată pentru că artistul are în program reprezentaţii atât la Grammy, pe 31 ianuarie 2021, cât şi la finala Super Bowl, care este stabilită să aibă loc o săptămână mai târziu. Negocierile au durat destul de mult şi au fost conflictuale, în final, s-a căzut de acord ca el să cânte la ambele evenimente.

Stabilirea nominalizărilor la Grammy presupune un proces în mai mulţi paşi, care include profesionişti din industrie ce iau decizia pe baza unei liste scurte venite de la un comitet ce ia în calcul mii de înscrieri.

Harvey Mason Jr., preşedintele interimar al Recording Academy, a declarat pentru Variety că nu are niciun control asupra selecţiilor.

El s-a arătat de asemenea suprins de absenţa lui The Weeknd şi a confirmat că artistul era aşteptat să cânte la gala din ianuarie şi la Super Bowl, dar a negat că negocierile ar fi avut vreun rol în asta. 

„A existat un număr record de înscrieri în acest an neobişnuit şi competitiv”, a transmis Mason Jr. „Înţelegem că The Weeknd este dezamăgit că nu a fost nominalizat. Am fost suprins şi pot empatiza cu felul în care se simte. Muzica lui de anul acesta a fost excelentă şi contribuţia lui la comunitatea muzicală este demnă de admiraţia tuturor. Am fost încântaţi când am aflat că va cânta la Super Bowl şi ne-ar fi plăcut să îl avem de asemenea pe scena Grammy cu o săptămână mai devreme”.

Preşedintele interimar a continuat: „Din păcate, în fiecare an sunt mai puţine nominalizări decât numărul artiştilor care merită. Dar ca singurele premii votate de omologi, vom continua să recunoaştem şi să sărbătorim excelenţa în muzică în timp ce vom atrage atenţia asupra numeroşi artişti minunaţi care formează comunitatea noastră globală. Ca să fiu clar, votul în toate categoriile s-a încheiat cu mult înainte ca reprezentaţia lui The Weeknd de la Super Bowl să fie anunţată, astfel că nu a influenţat în vreun fel procesul nominalizărilor”.

„Nu cred că omiterea lui The Weeknd pune sub semnul întrebării procesul, sincer”, a mai spus Mason Jr. 

Beyoncé, Taylor Swift, Roddy Ricch şi Dua Lipa au primit cele mai multe nominalizări pentru cea de-a 63-a ediţie a galei premiilor Grammy, care va avea loc pe 31 ianuarie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.