Uneori, se întâmplă să-ţi dai seama prea târziu când e ceva în neregulă cu maşina ta. Deci este indicat să identifici problemele cât mai devreme, ca să poţi evita eventuale complicaţii costisitoare. Nu trebuie să fii expert ca să-ţi dai seama că vehiculul tău nu funcţionează cum trebuie. Trebuie doar să fii atent şi să-ţi foloseşti 4 simţuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum poţi descoperi că maşina ta nu mai funcţionează corespunzător folosind văzul, mirosul, auzul şi pipăitul!

  • Văzul

Uită-te cu atenţie! Cu ajutorul văzului, poţi descoperi dacă piesele esenţiale funcţionează cum ar trebui. De exemplu, fii atent la faruri şi la lumina de presiune a cauciucurilor şi a sistemului de alimentare. Atunci când nu sunt la fel de puternice ca de obicei, se sting din senin sau intermitent. Acest lucru indică o problemă la bateria maşinii. În acest caz, va trebui să găseşti un furnizor de acumulatori auto şi să alegi unul potrivit pentru tine, deoarece este foarte posibil ca schimbarea bateriei să fie necesară.

  • Auz

Ciuleşte urechile la zgomotele anormale! Dacă un amortizor de suspensie este uzat, atunci va zăngăni uşor, când se exercită o forţă asupra lui, în special când treci peste o denivelare. Alt zgomot, care ar trebui să-ţi dea de gândit, este scârţâitul frânelor. Plăcuţele de frână au un indicator de uzură. Ele trebuie schimbate atunci când indicatorul respectiv începe să intre în contact cu rotorul. Problemele cu motorul se pot recunoaşte atunci când auzi un sunet brusc, ca un pocnit. Acesta poate fi provocat din varii motive: bujii uzate, un amestec dezechilibrat de combustibil sau filtre de aer murdare. Indiferent de cauză, ar trebui să verifici motorul.

  • Pipăit

Poţi detecta problemele maşinii doar stând la volan! Când simţi o vibraţie, verifică roţile şi anvelopele. S-ar putea să fie aliniate greşit sau dezechilibrate, reducând manevrabilitatea şi economia de combustibil, crescând, în acelaşi timp, uzura anvelopelor. Mai mult decât atât, vibraţia poate fi provocată şi de motor sau de rotoarele de frână. În cazul în care simţi volanul deconectat sau că are o rezistenţă crescută, vei observa că ai o dificultate în ceea ce priveşte controlul maşinii. Prin urmare, poate fi vorba de o defecţiune a tirantului sau a roţilor din faţă.

  • Miros

Un miros neobişnuit poate indica diferite lucruri. Dacă simţi miros de mucegai, verifică filtrul de aer şi sistemul de aer condiţionat. Mirosul de ars sau de fum poate indica faptul că frânezi prea intens, provocând supraîncălzirea frânelor. O altă cauză pentru mirosul de ars este uzarea ambreiajului. Ar trebui să te alarmezi dacă simţi acest miros. Acesta poate fi provocat de o gaură în sistemul de combustibil şi este foarte periculos. Eşapamentele auto sunt bogate în monoxid de carbon, care poate duce la inconştienţă sau chiar la moarte dacă este inhalat.

Fii atent la ceea ce îţi spune maşina ta şi încearcă să previi problemele, ca să te poţi bucura de ea cât mai mult timp!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.