Germania ar putea începe vaccinarea împotriva covid-19 încă de luna viitoare, declară ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn pentru grupul de presă RedaktionsNetzwerk Deutschland, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există motive de optimism cu privire la aprobarea unui vaccin în Europa anul acesta”, a declarat luni, în acest interviu, ministrul.

”Iar noi putem începe vaccinarea imediat”, a adăugat el.

Jens Spahn precizează că a cerut landurilor să dispună de centre de vaccinare cel mai târziu la jumătatea lui decembrie şi că acest proces a început.

”Prefer să am centre de vaccinare pregătite cu câteva zile mai devreme în loc (să am) un vaccin autorizat care nu este folosit imediat”, spune el.

Germania şi-a asigurat 300 de milioane de doze de vaccin prin interndiul Comisiei Europene (CE), contracte de achiziţionare şi opţiuni de achiziţionare, subliniază ministrul, adăugând că este un număr mai mult decât suficient şi că ar putea trimite doze şi altor ţări.

RESTRICŢII PÂNĂ LA 20 DECEMBRIE

Pe de altă parte, Germania şi-ar putea înăspri şi prelungi măsurile în vederea opririi epidemiei covid-19 - până la 20 decembrie -, potrivit unor oficiali politici şi unui proiect în acest sens, pe care Reuters scrie că l-a consultat duminică.

Cancelarul german Angela Merkel urmează să discute miercuri despre acest subiect cu miniştrii-preşedinţi ai celor 16 landuri din ţară.

Germania a impus la 2 noiembrie o izolare parţială pe o perioadă de o lună, cu scopul de a opri al doilea val al epidemiei, care afectează o mare parte a Europei, însă numărul infectărilor nu scade.

”Totul arată că restricţile actuale trebuie să fie prelungite o vreme după 30 noiembrie”, a declarat pentru tabloidul Bild am Sonntag (BamS).ministrul Finanţelor Olaf Scholz.

Barurile şi restaurantele au fost închise, însă şcolile şi magazinele au rămas deschise. Adunările private sunt limitate la maximum zece persoane provenind din două familii.

Potrivit proiectului, această restricţionare a adunărilor ar urma să fie însăprită la cinci persoane.

Ministrul-preşedinte al Bavariei Markus Soeder evocă, în BamS, o prelungire cu trei săptămâni a actualelor măsuri, până la 20 decembrie.

”Valul a fost spart, însă, din nefericire, numărul noilor contaminări nu scade. În schimb, unităţile de terapie intensivă continuă să fie luate cu asalt”, a declarat el.

Cinematografele, barurile şi restaurantele urmează, apreciază el, să rămână închise, iar focurile de artificii şi alcoolul să fie interzise de Anul Nou în marile pieţe publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.