Premierul Etiopiei, Abiy Ahmed, a dat duminică un ultimatum forţelor Tigray să se predea în termen de 72 de ore, înainte ca armata să înceapă o ofensivă asupra capitalei regionale Mekelle, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vă cerem să vă predaţi paşnic, în 72 de ore, să recunoaşteţi că vă aflaţi într-un punct fără întoarcere”, a afirmat Abiy într-un mesaj postat pe Twitter duminică seara.

Forţele Tigray nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat anterior că trupele etiopiene care avansează intenţionează să înconjoare Mekelle cu tancuri şi că ar putea bombarda oraşul pentru a-l obliga să se predea.

Frontul Popular de Eliberare Tigray, care refuză să cedeze puterea în regiunea nordică, a anunţat că forţele sale sapă tranşee şi rezistă pe poziţie.

Forţele federale au cucerit o serie de oraşe în timpul unor bombardamente aeriene şi lupte terestre, iar în prezent au ca obiectiv cucerirea Mekelle, un oraş important cu 500.000 de locuitori, unde se află rebelii.

Conflictul a izbucnit pe 4 noiembrie şi sute, poate mii de oameni au fost ucişi. Peste 30.000 de oameni s-au refugiat în ţara vecină Sudan.

Naţiunile străine au cerut negocieri, dar Abiy şi-a continua ofensiva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.