Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, duminică, Institutul Clinic Fundeni şi a afirmat că a dorit să transmită aprecierea sa medicilor de terapie intensivă. ”Numărul de decese provocate de acest virus necruţător este în continuare prea mare”, a afirmat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Numărul de decese provocate de acest virus necruţător este în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secţiile de ATI se menţine la cote foarte ridicate şi de aceea am hotărât împreună cu Ministerul  Sănătăţii să intensificăm eforturile pentru creşterea capacităţii acestor secţii la nivel naţional”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a dat ca exemplu ansamblul modular din curtea Institutului Fundeni în ceea ce priveşte adaptarea, susţinând că acesta este ”un foarte bun exemplu de adaptare la necesităţile” situaţiei actuale.

”La iniţiativa acestor medici dedicaţi muncii lor a fost amenajat acest spaţiu cu multiplă utilitate, atât de triaj pentru pacienţii aflaţi în stare critică, infectaţi cu SARS-CoV-2, în aşteptarea rezultatului testării cât şi tratament pentru pacienţii în stare gravă, în condiţiile creşterii necesarului de locuri la ATI. Containerul este dotat cu toată aparatura necesară, vorbim de paturi, ventilatoare şi injectomate şi are la acest moment  toate avizele necesare funcţionării, fiind deservit de medicii spitalului Fundeni pe care ăî felicit pentru că au făcut posibil să avem un astfel de spaţiu”, a mai declarat şeful statului. 

Preşedintele a vizitat şi sistemul modular pentru copiii cu afecţiuni oncologice, cu paturi de spitalizare de zi, care a fost realizat în urma unei colaborări între spitalul public, ONG-uri şi mediul privat.

”Iată cât de multe lucruri se pot face printr-un parteneriat autentic şi sunt convins că vom vedea tot mai des astfel de iniţiative de succes. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care sprijină activitatea medicilor în aceste condiţii grele de pandemie”, a mai declarat Iohannis.  UPDATE ”Am ţinut să vin astăzi aici pentru a le transmite medicilor de terapie intensivă că efortul lor este apreciat şi, cel mai important, salvează vieţi”, a transmis şeful statului, la finalul vizitei. 

UPDATE: ”Am ţinut să vin astăzi aici pentru a le transmite medicilor de terapie intensivă că efortul lor este apreciat şi, cel mai important, salvează vieţi”, a transmis şeful statului, la finalul vizitei. 

ŞTIRE INIŢIALĂ:  Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, duminică, la ora 09.30, preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită la Institutul Clinic Fundeni. La finalul vizitei, şeful statului va face o declaraţie de presă.

Vizita vine în contextul în care preşedintele a avut recent mai multe întruniri cu specialişti din domeniul medical pe tema Strategiei naţionale pentru vaccinarea anti-Covid, iar pentru luni a convocat o nouă întrunire, dar şi în contextul în care a invocat recent necesitatea reformei în sănătate, discuţie relansată în urma incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 12 victime şi cu rănirea gravă a unui medic.

”În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o şedinţă, pentru luni, şedinţă la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a anunţat şeful statului.

În aprilie 2019 preşedintele a acordat Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler .Institutului Clinic Fundeni Bucureşti

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.