Melania Trump a anunţat că o lucrare a sculptorului Isamu Noguchi va fi instalată la Casa Albă, în Grădina de Trandafiri, un cadou pentru colecţia naţională şi prima operă a unui artist american asiatic inclusă în aceasta, potrivit The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sculptura „Floor Frame” (1962) subliniază „frumoasele contribuţii ale artiştilor asiatici americani la peisajul ţării noastre”, a spus prima doamnă într-un comunicat.

Noguchi, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti americani moderni, a devenit activist politic după atacul japonez de la Pearl Harbour, făcând eforturi pentru a combate rasismul şi pentru a atrage atenţia asupra patriotismului americanilor japonezi. El a petrecut voluntar o perioadă într-un centru de relocare din Arizona.

Brett Littman, directorul Isamu Noguchi Foundation and Garden Museum din Long Island City, Queens, a descris amplasarea sculpturii în grădina Casei Albe drept un punct de reper.

„Din păcate, vine într-un moment complicat”, a spus el referindu-se la alegerile prezidenţiale. „Dar ce este important pentru noi este că va fi expusă permanent la Casa Albă. Administraţiile vin şi pleacă, dar arta rămâne. Suntem mândri şi credem că Noguchi s-ar simţi mândru de asemenea”.

Noguchi, care s-a născut la Los Angeles, a murit în 1988. El a creat lucrarea, formată din două părţi, ca intersecţie dintre un copac şi pământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.