Televiziunea Română solicită Guvernului României să includă pe lista pentru vaccinarea prioritară anti-Covid salariaţi care asigură continuitatea activităţii de producţie şi difuzare a programelor, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea TVR a solicitat, printr-o scrisoare adresată prim-ministrului României şi ministrului Sănătăţii, ca mai mulţi salariaţi ai instituţiei, de la Bucureşti şi de la studiourile teritoriale, să fie incluşi pe lista pentru vaccinarea prioritară anti-Covid, respectiv în grupele în care se află cei care lucrează „în linia întâi”, deservind activităţi esenţiale din infrastructura critică a statului, precum cei din educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente, salariaţii Poştei Române, ai CFR etc.

Aceşti salariaţi TVR fac parte din echipele care asigură emisia, funcţionarea studiourilor, echipele de ştiri şi programe informative de actualitate, cele care realizează programul „Teleşcoală” şi emisiuni în limbile minorităţilor naţionale, asigurând dreptul cetăţenilor la informare, conform legislaţiei în vigoare, se arată în comunicat.

Nu a fost precizat numărul salariaţilor pe care TVR îi doreşte incluşi pe listă.

Solicitarea vine în contextul în care Televiziunea Română, instituţie de interes strategic, are o misiune publică foarte clar definită: asigurarea permanentă a difuzării de programe, cu informaţii în timp real, corecte şi echilibrate, în beneficiul telespectatorilor.

„Încă de la începutul epidemiei COVID 19, managementul TVR a luat toate măsurile pentru a asigura desfăşurarea activităţii în cele mai bune condiţii, depunând, constant, eforturi în vederea diminuării riscurilor de îmbolnăvire şi răspândire a noului coronavirus, siguranţa şi protecţia angajaţilor fiind prioritară pentru echipa de management.

În contextul creşterii fără precedent a cazurilor de infectare, conducerea SRTv a dispus măsuri suplimentare de protecţie a salariaţilor instituţiei,  reuşind să asigure continuitatea activităţii de producţie şi difuzare a programelor noastre, în ciuda faptului că televiziunea publică s-a confruntat cu numeroase cazuri de infectare în departamentele cheie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.