Premierul Ludovic Orban a anunţat joi, în judeţul Constanţa, că de săptămâna viitoare vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat din Bucureşti şi alte 17 la alte trei unităţi medicale din Capitală, precizând că obligaţia autorităţilor este ca pentru toţi pacienţii care au nevoie de tratament în secţiile ATI să fie găsite locuri pentru a putea fi trataţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Orban a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Mihail Kogălniceanu, că în cazurile în care nu au fost găsite paturi la ATI pentru un pacient cu Covid-19, acesta a fost transferat într-o altă localitate.  
 
“Obligaţia noastră este ca pentru toţi pacienţii care au nevoie de tratament în secţiile de Terapie Intensivă să le identificăm locuri pentru a putea fi trataţi. De multe ori se poate întâmpla, de exemplu, în Alba să nu găsim locuri în spitale şi să căutăm la Mureş sau la Braşov. De asemenea, şi între regiuni au existat astfel de situaţii, de la Bucureşti, de exemplu, am transferat la Timişoara. Practic noi asigurăm tratarea pacienţilor care au nevoie de internare în secţiile de terapie intensivă pentru că numărul cazurilor nu este distribuit în conformitate cu numărul paturilor libere de la Terapie Intensivă şi atunci unde sunt paturi libere acolo transferăm pacienţii”, a explicat premierul. 
 
El a anunţat că de săptămâna viitoare creşte numărul paturilor de Terapie Intensivă din Bucureşti. 
 
“Le mulţumim, le-am mulţumit de fiecare dată cadrelor medicale, managerilor de spitale care primesc pacienţi din alte zone ale ţării, dar eu cred că este ceva firesc. Sigur că avem în plan creşterea capacităţii de tratare şi în Bucureşti, urmează să punem în funcţiune de săptămâna viitoare, cred că vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat care s-a arătat dispus să intre în dispozitivul de luptă anti-Covid, a mai fost şi în perioada stării de urgenţă. De asemenea, avem încă cinci paturi suplimentare la Malaxa, vor fi încă 12 paturi suplimentare la două spitale care sunt incluse în ordinul ministrului Sănătăţii. Sigur căutăm în continuare posibilităţi de a creşte capacitatea de tratare”, a menţionat Orban.
 
O aeronavă militară transportă, joi, către Bacău şi Iaşi, 15 pacienţi cu forme grave de coronavirus care nu mai au loc în Bucureşti. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.