Premierul Ludovic Orban afirmă că nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgenţă, explicând că starea de alertă oferă autorităţilor instrumente pentru gestionarea crizei sanitare. El susţine că învăţământul se va desfăşura în continuare în sistem online atâta timp cât nu se constată "o reducere semnificativă” a numărului de îmbolnăviri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”, a afirmat şeful Guvernului, miercuri, la România Tv, adăugând că starea de alertă oferă autorităţilor "instrumente care, dacă sunt folosite raţional”, pot contribui la gestionarea crizei sanitare. 
 
În acest context, primul ministru a făcut apel la primari să colaboreze cu autorităţile centrale în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.
 
"Mai avem o problemă cu primarii: noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care s-a închis şi care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor. Primarii trebuie să se implice şi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru (..) a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban.
 
În ceea ce priveşte învăţământul, şeful Executivului a susţinut că, "până la o reducere semnificativă a îmbolnăvirilor zilnice, învăţământul se desfăşoară online” şi că elevi se vor întoarce în bănci atunci când se va constata un "trend descendent consolidat”.
 
Orban a adăugat că numărul elevilor care nu au acces la şcoala online "s-a redus constant” în ultima perioadă şi că Guvernul va găsi soluţii pentru elevii care nu au acces la învăţământul pe internet.
 
"Această perioadă de suspendare a şcolilor nu va fi foarte lungă. Vine vaccinul, sperăm să scadă în intensitate al doilea val. Atunci când condiţiile epidemiologice vor permite reluarea şcolilor în condiţii de siguranţă sanitară, vom lua această decizie”, a menţionat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.