Un proiect de ordonanţă de urgenţă este în primă lectură, la şedinţa de miercuri a Guvernului, care prevede că investiţiile unităţilor sanitare în modernizarea sistemelor de energie şi gaze medicale să poată fi decontate din fonduri europene, la fel cu a fost procedura şi pentru tabletele pentru copii sau echipamente electronice, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aşa cum am discutat anterior şi cu domnul ministru al Fondurilor Europene Marcel Boloş. Am pregătit, pentru o primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care investiţiile care vor fi necesare în upgradarea sistemelor cu energie şi cu gaze medicale să poată să fie decontată pe fonduri europene, pe aceeaşi schemă pe care am folosit-o pentru decontarea tabletelor achiziţionate pentru copii sau echipamentelor electronice sau chiar pentru aparatura medicală”, a afirmat Raluca Turcan, la începutul şedinţei Executivului.

Vicepremierul a explicat că „practic unităţile sanitare care sunt în subordinea autorităţilor publice locale sau centrale pot să avanseze aceste cheltuieli care ulterior vor fi decontate pe fonduri europene”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.