Nicuşor Dan a explicat, întrebat de ce nu avem încă viceprimari ai Capitalei, că explicaţia poate fi găsită în Codul administrativ care spune că aceştia pot fi numiţi doar atunci când Consiliul General al Municipiului Bucureşti este complet constituit. Edilul a adăugat că deoarece unii consilieri de la PSD şi PMP au renunţat, în mod legitim, la mandat, acum trebuie validaţi de către instanţă supleanţii în CGMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Răspunsul este Codul administrativ care spune că viceprimarii pot să fie numiţi doar în momentul în care Consiliul este complet constituit. Din cauza faptului că atât la PSD, cât şi la PMP, nişte persoane au renunţat în mod legitim la mandat şi urmează să intre alţi supleanţi. Aici este o deficienţă în Codul administrativ care spune că titularii şi supleanţi nu se validează simultan de către instanţă o singură dată, ci se face asta în două etape. Suntem în această situaţie. Supleanţii abia au fost validată de către prima instanţă. Deci sunt 45 de consilieri care au fost validaţi acum trei săptămâni şi am putut să depunem jurământul şi mai sunt alţi 10 care au trecut de prima instanţă. După ce se va judeca apelul, estimez că într-o săptămână, Consiliul General va fi în formulă completă şi atunci o să putem alege şi viceprimarii şi consiliile de specialitate şi o să putem să putem să schimbăm şi componenţa Adunării Generale în companiile generale”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat  miercuri într-o conferinţă de presă de ce nu au fost încă numiţi viceprimarii.

Stelian Bujduveanu este propus viceprimar din partea PNL, iar Alianţa USR-PLUS l-a propus pe Vlad Voiculescu pentru a fi al doilea viceprimar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.