Mai multe spitale ori secţii ale unor spitale din Galaţi nu deţin aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui raport transmis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Conform raportului, nu deţine autorizaţia de securitate la incendiu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ap. Andrei” Galaţi.

Aici, două clădiri sunt în proces de modernizare, pentru acestea existând aviz de securitate la incendiu, iar obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se impune după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor.

De asemenea, nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan” Galaţi şi nici Spitalul de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” Galaţi. La prima unitate se fac lucrări de modernizare şi există un aviz, iar cea de-a doua unitate este în curs de autorizare.

Pe de altă parte, Unitatea medico-sanitară Găneşti functioneaza fară autorizatie de securitate la incendiu, urmare a lucrărilor de amenajări şi modificări constructive.

Spitalul Municipal ”Anton Cincu” Tecuci a obţinut două avize de securitate la incendiu pentru extindere a două corpuri, fără a se finaliza procedura de obţinere a autorizaţiei.

De asemenea, Hiperclinica ”Medlife” Galaţi funcţionează fară autorizaţie de securitate la incendiu, urmare a schimbării de destinaţie a clădirilor, la fel şi clinicile S.C. Expert-Med SRL şi Sanavita. dirilor.

Conform ISU Galaţi, în perioada 2019-2020 , inspectorii au executat 31 controale la unităţi sanitare din judeţul Galaţi, fiind constatate 114 nereguli dintre care 34 au fost remediate în timpul controalelor. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.500 lei şi 77 avertismente.

Principalele nereguli constatate se referă la lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neasigurarea condiţiilor privind limitarea şi propagarea focului şi fumului în interiorul construcţiilor, funcţionarea defectuoasă a instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiilor, nefuncţionarea instalaţiilor de hidranţi interiori/exteriori, dar şi neasigurarea mentenanţei instalaţiilor de stingere a incendiilor şi neasigurarea verificării periodice a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.