Mii de persoane s-au adunat miercuri la Berlin, în apripiere de sediul Reichstagului (Parlament), cu scopul de a protesta faţă de o lărgire a atribuţiilor Guvernului în lupta împotriva pandemiei covid-19, care prevede ca Executivul să ia măsuri prin simple decrete,relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două Camere ale Parlamentului german urmează să adopte miercuri un pachet legslativ care să le permită autorităţilor să impună restricţii suplimentare privind contactele sociale, purtarea măştii de protecţie, consumul de alcool în public, închiderea unor magazine sau interzicerea evenimentelor sportive 

Majoritea germanilor a acceptat ”izolarea uşoară” implementată în ţară la 2 noiembrie - pe o perioadă de o lună - în vederea opririi celui de-al doilea val al epidemiei.

Însă o minoritate consideră că noul pachet legislativ acordă atribuţii excesive Guvernului.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a comparat acest pachet cu legea puterii depline din 1933, care i-a permis lui Adolf Hitler să-şi instaureze dictatura.

Mulţi manifestanţi nu purtau mască, miercuri, la Berlin şi nu respectau distanţa socială.

Justiţia a interzis adunări în apropierea Parlamentului.

Cordoane ale poliţiei antirevoltă încercau să-i ţină la distanţă de Bundestag - luat cu asalt în august de protestatari, dintre care unii au agitat steagul imperial Reichsflagge, stindardul extremei drepte.

Bilanţul contaminărilor a crescut în Germania cu 17.561 de cazuri de covid-19, la 833.307, a anunţat miercuri Institutul de Boli Infecţioase Robert Koch (RKI).

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut la 13.119.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat luni în favoarea unei înăspriri imediate a măsurilor în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, în cadrul unei reuniuni cu preşedinţii-miniştri ai landurilor, care şi-au exprimat dorinţa de a aştepta până la următoarea reuniune, la 25 noiembrie, pentru a lua o decizie în acest sens.

De la 2 noiembrie, barurile şi restaurantele au fost închise, însă şcolile şi magazinele au rămas deschise.

Adunările sunt reduse în ţară la zece persoane provenind din două familii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.