Mii de persoane au manifestat, marţi, în capitala slovacă Bratislava la apelul partidului de extremă dreapta contra restricţiilor impuse în faţa pandemiei, sfidând în special interdicţia adunării cu mai mult de şase persoane, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Stop terorismului Covid! Vrem libertate!", se putea citi pe o pancartă. Alţii au cerut demisia premierului Igor Matovic.

Majoritatea manifestanţilor nu au purtat măşti. 

"Nu-mi place că Guvernul ne spune ce trebuie să facem", a comentat Jaroslav, şofer de taxi în vârstă de 54 de ani. "Purtaţi mască, faceţi teste, rămâneţi acasă. Nu fac decât să ne dea ordine. Nu suntem animale", a protestat el. 

Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor după ce aceştia au înaintat către sediul Guvernului. 

"Matovic este un virus", a lansat Marian Kotleba, deputat al opoziţiei şi preşedinte al Partidului popular Slovacia Noastră (LSNS), unul dintre organizatorii manifestaţiei. 

Într-un discurs televizat luni, preşedinta Zuzana Caputova a declarat că Slovacia, ca şi alte ţări, "trece printr-o situaţie care ne obligă să ne restricţionăm temporar drepturile şi libertăţile pentru a proteja alte valori importante, în special viaţa şi sănătatea". 

Slovacia a lansat acum zece zile a doua etapă de testare pentru coronavirus la scară naţională, după un prim val de teste prin care 1% din persoane au fost diagnosticate pozitiv la 3,6 milioane testate.                

Slovacia a declarat stare de urgenţă de la 1 octombrie pentru 45 de zile.              

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.