Spalatul podelelor este o activitate la fel de "placuta" ca o vizita la cabinetul stomatolog. Doar pentru ca trebuie sa o faci, nu inseamna ca-ti face si placere, nu? Din fericire, producatorii de aparate de curatenie au luat in seama nevoile clientilor. Astfel, a aparut produsul conceput ca alternativa a mopului traditional: asa-numitul mop electric cu abur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta functioneaza prin incalzirea apei din rezervorul atasat si eliberarea aburului menit sa inmoaie si sa indeparteze murdaria de pe podele. O astfel de functionalitate elimina complet nevoia de a utiliza substante chimice de curatenie.

Cu siguranta te intrebi: este acest tip de mop electric un produs pe care ar trebui sa-l achizitionezi? Iata o comparatie intre mopul traditional si cel electric, pentru a-ti raspunde la aceasta intrebare.

Mopul traditional

Munca pe care trebuie sa o depui pentru curatarea podelei este o munca grea, mai ales daca folosesti un mop traditional si o galeata. Trebuie sa umpli galeata cu apa fierbinte, sa adaugi detergent, sa inmoi mopul in solutia obtinuta, sa-l storci si, in timp ce aplici multa presiune pe mop, sa cureti podeaua.

Este clar, stergerea podelelor este o treaba epuizanta, daca nu dispui de un mop electric. Si, de parca toata aceasta munca istovitoare nu ar fi suficienta, afla ca un mop clasic nu igienizeaza complet podelele si nu ucide toate bacteriile de pe suprafata lor. In plus, acesta lasa un reziduu din detergentii utilizati pentru curatenie, care poate fi daunator pentru animalele de companie sau pentru copii.

Mopul electric

Aparatul utilizeaza abur care spala si igienizeaza foarte bine podelele. Probabil ca te-ai saturat deja de intreaga rutina de umplere a galetii, stoarcere a mopului, frecatul pardoselii si repetarea la nesfarsit a acestor pasi. In locul acesteia, tot ce trebuie sa faci este sa umpli rezervorul mopului cu apa, sa astepti putin ca aceasta sa se incalzeasca si sa te apuci de treaba.

Cea mai buna parte a unui astfel de mop este usurinta de utilizare. In timp ce un model clasic necesita folosirea fortei si aplicarea unei presiuni pentru indepartarea murdariei de pe podea, aburul permite alunecarea fara efort a mopului electric, aproape cu aceeasi usurinta ca in cazul unui aspirator.

Poti sa spui "la revedere" galetilor umplute cu apa, detergentilor daunatori si substantelor chimice necesare pentru spalatul podelelor. In schimb, ar trebui sa imbratisezi tot ceea ce iti ofera tehnologia, in materie de curatenie. Aburul iti va curata podeaua si iti va permite sa-ti continui celelalte activitati de zi cu zi, cat mai rapid.

Un astfel de dispozitiv electric este, de asemenea, o alegere mai sigura pentru familiile cu animale de companie si copii. Acest lucru se intampla, deoarece acestea utilizeaza abur la temperaturi ridicate, care sunt necesare pentru a ucide bacteriile de pe suprafata pardoselii.

De asemenea, elimina nevoia de a utiliza substante chimice pentru curatenie, care pot fi, la randul lor, periculoase pentru sanatatea celor dragi. Igienizarea cu puterea aburului promite ca nicio urma de detergent nu va ramane pe podea, asa cum s-ar intampla daca ai alege sa folosesti un mop clasic si o galeata.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.