Cineastul american Quentin Tarantino îşi va transforma filmul „Once Upon a Time in Hollywood” (2019) în roman odată cu semnarea unui contract cu editura HarperCollins, a anunţat marţi compania, citează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul lui Tarantino cu HarperCollins prevede lansarea a două cărţi. 

„Once Upon a Time in Hollywood” va fi prima carte de ficţiune a lui Tarantino, iar romanul este programat să apară în vara anului 2021.

Cartea nu va fi repovestirea exactă a filmului, care îi are în centru pe actorul de televiziune Rick Dalton (interpretat de Leonardo DiCaprio) şi pe dublura lui, cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt), ci va „amplifica” povestea originală a lui Tarantino. Ea va urmări vieţile lui Dalton şi Booth.

Romanul va fi lansat în ediţie imprimată, dar şi în format ebook şi audiobook.

„În anii 1970, romanele bazate pe filme au fost primele cărţi pentru adulţi pe care le-am citit”, a transmis Tarantino într-un comunicat. „Şi astăzi port încă o nemaipomenită afecţiune acestui gen. Aşadar, ca pasionat de novelizări, sunt mândru să anunţ «Once Upon a Time in Hollywood» ca fiind contribuţia mea la acest subgen al literaturii deseori marginalizat, dar iubit. Sunt de asemenea încântat să îmi explorez mai mult personajele şi lumea lor într-un demers literar care va putea (sper) sta alături de omologul cinematografic”.

Cea de-a doua carte a lui Tarantino va fi un volum de non-ficţiune, „Cinema Speculation”, o incursiune în cinema-ul anilor 1970 şi va cuprinde cronici şi scrieri personale ale cineastului.

Lungmetrajul „Once Upon a Time in Hollywood”, lansat la Cannes în urmă cu un an, a primit 10 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film. Brad Pitt a primit trofeul pentru rol secundar, iar Barbara Ling şi Nancy Haigh, pentru scenografie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.