Trei suspecţi au fost arestat, marţi, pentru că ar fi fost implicaţi în spargerea Muzeului Dresda (estul Germaniei) din noiembrie 2019, în timpul căreia au fost furate piese de valoare inestimabilă, între care au diamant de 49 de carate, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei persoane arestate, de naţionalitate germană, sunt "suspecte" că ar fi participat la jaful Muzeului Grünes Gewölbe din Dresda, au indicat, într-un comunicat, Parchetul şi Poliţia care au condus marţi dimineaţă o operaţiune în mai multe regiuni din Germania în legătură cu acest caz. 

O serie de 18 percheziţii vizând "apartamente, garaje şi vehicule" sunt în curs, în special la Berlin, pentru a încerca să găsească obiectele furate, precizează autorităţile. Au fost mobilizaţi 1.638 de poliţişti în regiunile din Germania. 

Jaful a avut loc la sfârşitul lui noiembrie 2019 şi hoţii au furat zeci de piese care conţin mai multe sute de diamante, între care unul de 49 de carate. 

Conducerea Grünes Gewölbe a caracterizat obiectele furate de o valoare istorică şi culturală "inestimabile". 

Hoţii au pătruns în zori în muzeul din acest oraş baroc al fostei Republici Democrate Germane şi au furat de aici în câteva minute podoabe datând din secolul al XVIII-lea, cuprinzând bijuterii şi pietre preţioase. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.