O grupare islamistă din Pakistan a anunţat marţi că a anulat protestele violente faţă de publicarea în Franţa a unor caricaturi cu profetul Mahomed, după ce Guvernul pakistanez a aprobat boicotarea produselor franceze, a spus un purtător de cuvânt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de islamişti s-au confruntat cu forţele de ordine în capitala Islamabad, luni, după proteste faţă de recentele caricaturi publicate în Franţa.

„Anulăm protestele nostre după ce Guvernul a semnat un acord că va sprijini oficial boicotarea produselor franceze”, a declarat Ejaz Ashrafi, purtător de cuvânt al Tehrik-i-Labaik.

Guvernul nu a comentat legat de acordul care, potrivit unei copii obţinute de Reuters, a fost semnat de doi miniştri, un înalt oficial şi liderii grupării.

Ashrafi a mai spus că între condiţiile puse se numără expulzarea de către Guvern, prin Parlament, a trimisului francez în ţară, în decurs de două până la trei luni, şi ca Pakistanul să nu îşi mai trimită ambasadorul la Paris.

Toţi protestatarii şi liderii arestaţi luni vor fi eliberaţi imediat, a mai afirmat purtătorul de cuvânt la scurt timp după ce a fost eliberat.

Gruparea islamistă a blocat principalele intrări în capitală, cerând Guvernului să întrerupă legăturile diplomatice cu Franţa şi să îi expulzeze ambasadorul. 

În mai multe ţări musulmane au izbucnit proteste după răspunsul Franţei la atacul de luna trecută asupra unui profesor care a prezentat caricaturi cu profetul Mahomed elevilor în timpul unei lecţii de educaţie civică.

Pentru musulmani, acestea reprezintă blasfemie. În Pakistan, insultele aduse profetului sunt pedepsite cu moartea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.