Nelu Tătaru a declarat că luni seară sau marţi dimineaţă vor fi operaţionalizate 11 paturi la terapie intensivă, la Spitalul de la Piatra Neamţ, iar în unitatea de primiri urgenţe vor mai fi două paturi la ATI, în cazul în care starea de sănătate a pacienţilor se agravează. Chestionat despre posibilie demiteri, inclusiv a managerului spitalului Lucian Micu, ministrul Sănătăţii a precizat că legislaţia nu permite ministerului să facă acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Chiar dimineaţă am discutat cu managerul de la Piatra Neamţ. Astăzi operaţionalizează terapia intensivă de la etajul 3, de unde sâmbătă au mutat către etajul 2. L-am întrebat şi de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă care vor fi operaţionalizate în această seară sau mâine dimineaţă. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, dacă ei se agravează”, a afirmat luni Nelu Tătaru. 

Întrebat despre posibile demiteri, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Sunt două anchete la Piatra Neamţ, ancheta Parchetului General şi o anchetă a ISU. Aşteptăm acele rezultate. Noi aşteptăm rezultatele anchetei. Eu cel puţin, personal, când am fost sâmbătă seara la Piatra Neamţ nu am putut intra nicăieri. Erau toate sigilate, ca să putem face o evaluare sau să trimitem un corp de control al nostru să evalueze”.

Chestionat în continuare dacă managerul SJU Piatra Neamţ rămână în funcţie, Tătaru a replicat: „Cum ştiţi legislaţia nu ne mai permite nouă ca Minister al Sănătăţii să facem acele demiteri”.

„La aprobarea Legii 55 au revenit la autorităţile locale. Putem face un control, o evaluare, am şi solicitat să facem această evaluare. În evaluarea noastră trebuie să avem şi un om de la consiliul judeţean sau o persoană desemnată care să meargă în acest corp de control. Noi putem face o evaluare sau putem face propuneri sau recomandări. Ţine doar ce cei de la consiliul judeţean în subordinea în care este spitalul să pună în practică sau nu aceste evaluări”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.