Federaţia Australiană de Tenis a precizat, luni, că turneele de pregătire pentru Australian Open vor fi mutate în zona oraşului Melbourne din cauza pandemiei de coronavirus, anunţ dezminţit rapid de autorităţile statului Victoria, care susţin că nu e stabilit nimic în acest sens, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest proiect prevede că turneele programate la Sydney, Brisbane, Perth, Hobart, Adelaide şi Canberra vor avea loc în statul Victoria, al cărui capitală este Melbourne, înainte de începerea Australian Open (18-31 ianuarie).

Directorul executiv al Tennis Australia, Craig Tiley, a explicat această decizie prin faptul că guvernele statelor australiene nu ar putea garanta că jucătorii străini care participă la turneele de pregătire vor fi liberi să călătorească la Melbourne, în ianuarie.

"Nu va exista niciun risc ca Australian Open să înceapă fără ca toată lumea să fie în Victoria", a declarat el pentru publicaţia The Herald Sun din Melbourne.

Organizatorii turneelor din Brisbane, Adelaide şi Hobart au emis comunicate în care îşi exprimă regretul că nu pot găzdui aceste evenimente, sperând că ele vor avea loc în mod normal în 2022.

Dar premierul din Victoria, Daniel Andrews, a spus că nimic nu a fost stabilit, amintind că Melbourne, inima celui de-al doilea val epidemic din Australia, tocmai a ieşit din lunile lungi de izolare.

"Acesta este un eveniment uriaş, un eveniment pe care îl iubim cu toţii, dar care vine pe măsură ce lumea este în criză", a declarat el, referindu-se la seria australiană de turnee de tenis din vara australiană.

"Este un eveniment important, desigur, dar am putea considera că evitarea unui al treilea val este şi mai importantă”, a adăugat Andrews.

Planul ar fi ca peste 500 de jucători străini să sosească în Victoria şi să înceapă carantina în hoteluri de unde ar avea acces doar la terenurile de tenis. Odată ce şi-au terminat carantina şi au fost de două ori negativi pentru Covid-19, jucătorii ar fi liberi să se deplaseze în statul Victoria. Dar Andrews a observat că acest proiect presupune o imensă organizare logistică şi  aranjamente complexe în ceea ce priveşte cazarea.

"Ideea că totul este stabilit, că lucrurile sunt făcute este pur şi simplu greşită", a spus el.

Federaţia australiană pare să se fi pronunţat prematur, Tiley spunând chiar că se aşteaptă ca guvernul statului Victoria să permită publicului să asiste la Australian Open, ocupând până la 25 la sută din capacitatea complexului Melbourne Park.

Al doilea oraş ca mărime al ţării a ieşit luna trecută dintr-o lungă izolare, din cauza unui al doilea val epidemic. Melbourne nu a înregistrat niciun caz nou de Covid-19 din 29 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.