Jurnalistul şi PDG al primului trust media privat algerian Ennahar, Anis Rahmani, a fost condamnat duminică la cinci ani de închisoare, potrivit Ennahar, o pedeapsă de o severitate fără precedent faţă de un patron de presă în Algeria, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cinci ani de închisoare pentru Anis Rahmani în cazul colonelului Ismail", a scris trustul Ennahar într-un mesaj pe Twitter.                

Patronul Ennahar, apropiat anturajului fostului preşedinte Abdelaziz Bouteflika, era urmărit pentru că a înregistrat şi difuzat o convorbire telefonică pe care a avut-o cu un ofiţer superior al armatei. 

Pe numele său adevărat Mohamed Mokaddem, Anis Rahmani, un jurnalist în vârstă de 49 de ani, a fost acuzat de "ultraj faţă de un ofiţer aflat în exercitarea atribuţiilor sale", "defăimare a armatei" şi "atentat la viaţa privată înregistrând o convorbire fără acord", potrivit site-ului online Ennahar al cărui proprietar este. 

În detenţie din februarie, el a plătit şi o amendă de 100.000 de dinari (aproape 700 de euro) în acest caz. 

Pe 15 octombrie, Rahmani a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru defăimare într-un alt caz în care a fost implicat directorul revistei  Echourouk El-Arabi, Yassine Fodil.

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.