Poliţiştii de frontieră de la Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunse în podeaua dublă a unei autoutilitare, precum şi în remorca acesteia, 12.460 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free. Şoferul este cercetat pentru contrabandă, iar în urma propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, instanţa de judecată a admis arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile, fiind dus în arestul IPJ Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au declanşat vineri o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

„Astfel, în jurul orei 05.10, colegii noştri au oprit în trafic pentru control, pe raza oraşului Milişăuţi, judeţul Suceava, o autoutilitară care tracta o remorcă, ambele înmatriculate în România. La volanul mijlocului de transport se afla cetăţeanul român C.C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, iar în urma unui control sumar s-au observat modificări la autoutilitară şi remorcă”, transmite Poliţia de Frontieră Română, într-un comunicat de presă.

Astfel, a fost luată măsura conducerii şoferului împreună cu autovehiculul în cauză la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amanunţit a fost constatat că atât în podeaua dublă a autoutilitarei, cât şi în cea a remorcii, sunt mai multe colete cu ţigări, care în urma inventarieii s-a constatat că acestea conţin 12.460 pachete ţigări de provenienţă Duty-Free.

„Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 170.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara şi remorca în valoare de 21.000 lei, folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi”, mai arată sursa citată.

Tot vineri, suceveanul a fost prezentat instanţei de judecată din cadrul Judecătoriei Rădăuţi, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi de arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile.

Prin urmare, acesta a fost predat Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.