Publicaţia New York Times a anunţat că numărul 2 din Al-Qaida a fost ucis în Iran de către agenţi israelieni, însă informaţia a fost infirmată de autorităţile de la Teheran.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abdullah Ahmed Abdullah, care figura pe lista celor mai căutaţi teorişti de către FBI, a fost "împuşcat pe străzile din Teheran de doi asasini pe motocicletă", au confirmat pentru publicaţia americani oficiali ai serviciilor de informaţii americane.

Asasinii, care au tras asupra maşinii victimei, ar fi ucis-o şi pe fiica acestuia, Miriam, văduva unuia dintre fiii lui Ossama Ben Laden, şeful Al-Qaïda în anii 1990.

Asasinatul ar fi fost comis de agenţi israelieni pentru SUA, la 7 august, în ziua aniversării atentatelor contra ambasadelor americane din Kenya şi Tanzania, din 1998, în care a fost implicat Abdullah Ahmed Abdullah. Poliţia federală americană oferea 10 milioane de dolari recompensă pentru orice informaţie privind capturarea acestui lider.

Abdullah Ahmed Abdullah, pe numele său de războinic Abou Mohammed al-Masri, era printre cei experimentaţi şi cel care putea organiza operaţiuni strategice, potrivit documentelor din 2008 ale centrului american de contraterorism, citate de New York Times.

Autorităţile de la Teheran au dezminţit informaţia, afirmând că nu au existat "terorişti" al-Qaida pe teritoriul iranian.

“Din când în când, Washingtonul şi Tel Avivul încearcă să lege Iranul de diverse grupuri minţind şi dând informaţii false pentru a evita responsabilitatea pentru activităţile criminale ale acestui grup şi altor grupuri teroriste în regiune", a  anunţat Ministerul de Externe de la Teheran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.