Preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden va discuta săptămâna viitoare cu experţi în securitate naţiinală, a declarat vineri un oficial al tranziţiei, pe fondul îngrijorărilor că lipsa acestor informaţii din cauza întârzierii tranziţiei poate reprezenta un risc pentru securitatea naţională, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa lui Biden exercită presiuni pentru tranziţie, în pofida refuzului preşedintelui Donald Trump de a-şi recunoaşte înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie.

Psaki  a spus că faptul că Biden nu a primit încă informaţii clasificate i-ar putea afecta pregătirile pentru guvernare.

”Au trecut şase zile, dar, cu fiecare zi care trece, devine mai îngrijorător faptul că echipa noastră de securitate naţională şi preşedintele ales şi vicepreşedintele ales nu au acces la aceste evaluări ale ameninţărilor, informări de securitate, informaţii în timp real despre angajamentele noastre din întreaga lume. Pentru că, ştiţi, nu ştii ceea ce nu ştii ”, a spus Psaki într-un convorbire cu reporterii.

Psaki a dat ca exemplu raportul referitor la atentatele din 11 septembrie 2001, care a menţionat întârzierea tranziţiei după alegerile din anul 2000 ca motiv al faptului că oficialii nu au fost bine pregătiţi pentru atacurile teroriste care au lovit Statele Unite în 11 septembrie 2001.

Psaki a mai spus că Biden a discutat în acerastă săptămână cu consilierii săi despre selectarea membrilor Cabinetului său şi că va continua să se discute cu parlamentarii din Congres despre programul de măsuri stimulare a economiei, inclusiv cu liderul majorităţii Senatului Republican, Mitch McConnell.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.