În total 48 de străini aflaţi într-o situaţie în neregulă şi suspectaţi de radicalizare au fost expulzaţi din Franţa, începând de la 1 iulie, a anunţat ministrul francez de Interne Gérald Darmanin vineri, la postul de radio franceinfo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El anunţa la jumătatea lui octombrie că Franţa vrea să expulzeze de pe teritoriul său 231 de străini aflaţi în neregulă şi urmăriţi din cauza unei radicalizări.

În afară de cele 48 de expulzări, ”jumătate dintre aceste 231 de persoane se află în prezent în incapacitatea de a afe rău”, a declarat ministrul.

Aproximativ 50 dintre aceste persoane se află în centre de retenţie administrativă, în aşteptarea expulzării, iar alte 43 sunt plasate în arest la domiciliu, potrivit anturajului ministrului.

”Pe teritoriul francez există în continuare peste 100 de străini într-o situaţie în neregulă pe care îi suspectăm de radicalizare”, a precizat Darmanin.

Ministrul a anunţat că speră ca vizitele sale în Maroc, Tunisia, Algeria sau Rusia - ţările cele maireprezentate în rândul străinilor radicalizaţi aflaţi în neregulă în Franţa - ”vor accelera aceste expulzări”.

Aceste vizite, în cursul cărora ministrul le-a prezentat autorităţilor respective o listă cu persoane care urmează să fie expulazate, au ”dat deja un anumit număr de rezultate”, a declarat el.

În total, ”peste 450” de străini aflaţi în neregulă, înscrişi într-un fişier de semnalare în vederea prevenirii radicalizării cu caracter terorist (FSPRT), au fost expulzaţi din Franţa de la începutul mandatului de cinci al preşedintelui Emmanuel macron, a precizat Darmanin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.