Bitcoin a urcat, joi, pentru scurt timp, la peste 16.000 de dolari pe unitate, la un nivel care nu a mai fost atins din ianuarie 2018, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Criptomoneda a crescut la un maxim de 16.019 dolari pe unitate, fiind ulterior tranzacţionată la 15.887 de dolari, în urcare cu peste 1% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor site-ului der speialitate CoinDesk

Bitcoin a atins ultima oară pragul de 16.000 de dolari pe 8 ianuarie 2018, potrivit datelor CoinDesk. Motivul acestei creşteri nu este clar, dar unii experţi au sugerat că ar fi o legătură cu rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

”Alegerile din SUA au urcat bitcoin peste nivelul de rezistenţă de 14.000 de dolari, ambele părţi vor mai multe măsuri de stimulare, ceea ce este un factor pozitiv pentru piaţa de acţiuni, la care bitcoin s-a corelat îndeaproape pe parcursul anului”, a declarat Nicholas Pelecanos director pentru tranzacţii la platforma pentru criptomonede NEM.

“Cu un Senat republican şi un preşedinte democrat, măsurile de stimulare ar putea veni mai greu, ceea ce ar putea obliga Rezerva Federală să ia măsuri mai agresive de relaxare cantitativă pentru a ajuta economia să funcţioneze”, a explicat acesta.

Valoarea bitcoin, cea mai cunoscută şi valoroasă criptomonedă, a crescut de peste două ori în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.