Premierul Ludovic Orban afirmă că cele mai multe dintre ţările în care există o comunitate numeroasă de cetăţeni români şi-au arătat deschiderea faţă de organizarea de secţii de votare pentru alegerile parlamentare din România şi că "foarte puţine ţări pun restricţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Guvernului a declarat, joi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul celei următoare ar urma să fie finalizat procesul de stabilire a secţiilor de votare şi a regulilor aferente procesului electoral pentru românii din diaspora. Premierul a afirmat, în acest context, că "foarte puţine ţări pun restricţii” în ceea ce priveşte organizarea secţiilor de vot.
 
"Vom avea un rezultat privitor la secţiile de votare şi mai ales la regulile care trebuie respectate în materie de derulare a procesului electoral într-un orizont de timp sfârşitul săptămânii, începutul săptămânii viitoare. Sigur, există posibilitatea să nu fie definitive aceste decizii pentru că nu putem anticipa care este evoluţia epidemiei în anumite ţări în care există o diasporă românească numeroasă, dar noi suntem în negocieri foarte serioase, pot să vă spun, până acuma, că foarte puţine ţări, să zic, pun restricţii. Marea majoritate a ţărilor sunt deschise la organizarea de secţii de votare, sigur, rămâne să stabilim condiţiile efective în care urmează să se organizeze secţiile de votare, să se deruleze procedura de vot, inclusiv ceea ce am discutat şi dimineaţă, legat de faptul că acolo unde există restricţii de circulaţie să se permită cetăţenilor români care se duc la secţia de votare să fie excepţie de la restricţia de circulaţie”, a susţinut Ludovic Orban.
 
Premierul a precizat că de aceste aspecte se ocupă un grup de lucru format din angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Autorităţii Electorale Permanente şi STS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.