Premierul Ludovic Orban a avut o întrevedere cu o delegaţie din partea Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” pentru a-i fi transmise revendicările lucrătorilor din sănătate care au făcut obiectul manifestaţiei de joi. Şeful Executivului a transmis „preocuparea Guvernului de a găsi soluţii asupra solicitărilor formulate şi a apreciat efortul depus de întreg personalul medical în gestionarea crizei sanitare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Premierul Ludovic Orban primit astăzi o delegaţie din partea Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” pentru a-i fi transmise revendicările lucrătorilor din sănătate care au făcut obiectul manifestaţiei de joi. Premierul a transmis preocuparea Guvernului de a găsi soluţii asupra solicitărilor formulate şi a apreciat efortul depus de întreg personalul medical în gestionarea crizei sanitare”, a transmis joi Guvernul. 

Şeful Executivului i-a invitat la o discuţie joi pe reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, după ce aceştia au protestat nemulţumiţi de salarizare şi sporuri. „Părţile nu au ajuns la o înţelegere în privinţa creşterii salariului de bază pentru toate asistentele medicale”, arată o postare pe pagina de Facebook a Federaţiei.

„În urma protestelor de azi, 12.11.2020, reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară au fost invitaţi de către Primul Ministru, Ludovic Orban, la negocieri privind soluţionarea revendicărilor. Sintetic, rezultatele întâlnirii sunt următoarele:
 
• Părţile au convenit de principiu ca forma finală a actelor normative privind modificarea legii salarizării şi regulamentului de sporuri să fie finalizate împreună cu reprezentanţii Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară”.
 
• Părţile au stabilit înlocuirea sporului în procent fix pentru combaterea epidemie cu următorul mecanism: Acordarea sporului pentru combaterea epidemiei tuturor lucrătorilor care-şi desfăşoară activitatea în locuri de muncă specifice, inclusiv pentru unităţile din subordinea Ministerului Sănătăţii; Creşterea limitei minime a sporului pentru combaterea epidemiei de la 55% la 65%; mecanismul de încadrare între minim şi maxim rămânând cel stabilit în Regulamentul de sporuri.
 
• Forma principală de recompensare a lucrătorilor din sănătate pentru activitatea desfăşurată în actualele condiţii va fi axată pe acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă la nivelul maxim, inclusiv în cazul unităţilor sanitare din subordinea Ministerului Sănătăţii.
Rămân în continuare de rezolvat odată cu aprobarea legii bugetului:
 
• Creşterea salariilor de bază pentru toţi lucrătorii la nivelul anului 2022 începând cu anul 2021
 
• Raportarea sporurilor la salariile de bază actuale.
 
Părţile nu au ajuns la o înţelegere în privinţa creşterii salariului de bază pentru toate asistentele medicale. Restul revendicărilor rămân în continuare în discuţie, făcând obiectul acţiunilor sindicale”, conform postării de joi pe reţeaua de socializare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.