Premierul Ludovic Orban afirmă că din rezultatele testărilor efectuate în ultimele cinci zile pentru COVID-19 se constată o stopare a creşterii şi chiar "o oarecare tendinţă de plafonare". Primul ministru adaugă însă că nu poate afirma dacă România a intrat pe aşa-numitul "platou" în ceea ce priveşte îmbolnăvirile, care presupune o stabilizare la un anumit nivel a numărului de noi diagnostice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Trebuie să vă spun, sigur, prudent, fără să... a existat un risc în ultimele două săptămâni de intrare pe o progresie geometrică. Pe rezultatele testărilor din ultimele cinci zile, constatăm că am oprit această creştere, ba chiar e o oarecare tendinţă de plafonare a numărului de cazuri. Dar nu putem spune încă dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru este să intrăm cât mai rapid pe platou. Tocmai din acest motiv am luat, pe lângă deciziile care existau anterior (...) am decis să suplimentăm măsurile cu măsurile pe care le-am adoptat în urma prezenţei domnului preşedinte la şedinţa de Guvern”, a declarat primul ministru, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă.
 
Şeful Executivului a precizat că autorităţile urmăresc "cu maximă atenţie” efectele acestor decizii. 
 
Ludovic Orban a precizat că numărul zilnic de teste efectuate nu a scăzut şi că acest număr este legat de algoritmul în baza căruia se face testarea unor persoane, algoritm stabilit în urma consultărilor cu specialiştii în domeniul sanitar.
 
Primul ministru a mai declarat că în ultima săptămână au fost acreditate 18 noi centre pentru testarea în sistem Real Time PCR pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus. Acesta a adăugat că Guvernul susţine orice efort cu privire la creşterea capacităţii de testare în România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.