Parchetul General german a inculpat 12 presupuşi extremişti de dreapta, suspectaţi că au vrut să comită atentate vizând lideri politici, refugiaţi şi musulmani, în Germania, anunţă surse judiciare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 12 bărbaţi sunt acuzaţi de faptul că au făcut parte dintr-o ”organizaţie teroristă” sau că au susţinut-o şi de ”încălcarea legislaţiei cu privre la arme de foc”, declară aceste surse, care confirmă informaţii dezvăluite de postul regional de radio SWR.

Urmează ca tribunalul din Stuttgart să stabilească data porcesului.

Gruparea, înfiinţată în septembrie 2019, a fost destructurată în februarie, iar membrii acesteia au fost încarceraţi în cadrul unei vaste anchete antiteroriste, marcate de o serie de percheziţii în toată Germaina.

Unul dintre membrii grupului s-a sinucis, între timp, în închisoare, scrie presa.

Obiectivul grupării era să comită atentate vizând personalităţi politice, solicitanţi de azil şi musulmani, cu scopul de a provoca ”condoţii similare unui război civil” în ţară, anunţa parchetul la vremea respectivă.

Bărbaţii - toţi germani - s-au întâlnit de mai multe ori pentru a dscuta despre planurile lor şi comunicau cu regularitate pe grupuri de mesagerie.

Potrivit unor anchete jurnalistice realizate de tabloidul Bild şi revista Der Speigel, grupul viza mai ales locuri de cult musulman în timpul rugăciunilor, după modelul atentatului de la Christchurch, în Noua Zeelandă, soldat cu 51 de morţi în două moschei, anul trecut.

Ei intenţionau să folosească arme semiautomate.

Anchetatorii au aflat despre planurile lor cu ajutorul unui informator infiltrat în grup.

În cursul percheziţiilor, ei au găsit ”cuţite”, ”arbalete”, ”grenade”, dar şi o ”puşcă de vânătoare” şi un ”pistolet”.

Autorităţile germane sunt îngrijorate de ascensiunea terorismului extremei drepte, mai ales după asasinarea unui ales german în favoarea imigranţilor, un membru al Uniunii Creştin democrate (CDU) a Angelei Merkel, în iunie 2019.

În octombrie 2019, un neonazist a încercat să comită un atentat la o sinagogă din Halle. din cauză că nu a putut intra în ea, el a împuşcat o trecătoare şi un client al unei şaormerii.

Ministrul german de Interne Horst Seehofer a suplimentat ulterior posturile în cadrul poliţiei cu 600 de locuri în cadrul luptei împotriva ”ameninţării tot mai mari” a terorismului extremei drepte în Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.