Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" va participa anul acesta la Noaptea Muzeelor, ediţie care va avea loc sâmbătă, online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele dedicate vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook a instituţiei.

"Evenimentul va debuta la ora 19.00 şi se va încheia la ora 23.00, iar vizitatorii noştri virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiştii muzeului", transmite instituţia. 

În prima întâlnire online a serii, de la ora 19.00, dr. Angela Petrescu va vorbi despre pământul cel mai tânăr al României, Delta Dunării, şi despre cele peste 250 de specii de păsări care cuibăresc aici.

La ora 21.00, în a doua întâlnire online cu dr. Alexandru Iftime, biolog şi muzeograf la Muzeul "Antipa", publicul va afla de ce Marea Neagră este considerată de unii oceanologi un unicat hidrobiologic şi care sunt speciile de peşti şi de nevertebrate care o populează.

Ediţia online a Nopţii Muzeelor la "Antipa" se va încheia la ora 23.00 cu prezentarea dr. Tiberiu Sahlean despre fascinanta lume a vieţuitoarelor cu sânge rece. "Împreună cu specialistul muzeului vom face o incursiune în „Reptilia”, expoziţie care vă provoacă să lăsaţi prejudecăţile la o parte şi să observaţi comportamentul unora dintre cele mai fascinante vieţuitoare", potrivit specialiştilor de la Muzeu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.