Compania Semcorp, cu sediul în Shanghai, lideră mondială în producţia de folii separatoare necesare pentru acumulatoarele automobilelor electrice, îşi va deschide în Ungaria prima uzină din afara Chinei, valoarea investiţiei fiind de 65,5 miliarde de forinţi (182,4 milioane euro), a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, într-un mesaj video, potrivit agenţiei de ştiri MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua fabrică de folii separatoare va fi construită la Debreţin, investiţia va crea 440 de locuri de muncă, iar Guvernul Ungariei va asigura un sprijin nerambursabil de 13 miliarde de forinţi (36,2 milioane euro).

Uzina va începe activitatea pe un teren de 19 hectare, pe care va fi ridicată o clădire cu suprafaţa totală de 100 000 mp.

Potrivit lui Szijjártó, concurenţa a fost mare şi pentru această investiţie.

“A trebuit să concurăm cu trei alte ţări din Europa pentru ca investiţia să ajungă în Ungaria şi să fie înfiinţate noi locuri de muncă pentru maghiari”, a menţionat el.

Noua uzină Semcorp de la Debreţin va răspunde nevoilor pieţei europene, deoarece în perioada următoare industria auto se va transforma şi ea în mod deosebit, accentul mutându-se tot mai mult pe maşinile electrice, a afirmat ministrul.

Datorită acestei investiţii, valoarea totală a investiţiilor chinezeşti în Ungaria se va ridica la peste 5 miliarde de dolari, iar efectivul forţei de muncă angajate în Ungaria de către companiile chineze depăşeşte cifra de 15.000.

 “În plus, există puţine ţări în privinţa cărora putem spune că în primele 8 luni ale anului au reuşit să crească în relaţia cu Ungaria volumul schimburilor comerciale în pofida pandemiei şi a recesiunii economice, iar China se află printre aceste ţări, a precizat oficialul, adăugând că valoarea schimburilor comerciale bilaterale cu China a crescut cu 18% în condiţiile în care exportul ungar spre China a urcat cu 11,5%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.