Turcia a salutat marţi ”câştigurile importante” ale Azerbaidjanului împotriva Armeniei în enclava separatistă azeră Nagorno Karabah, după semnarea luni seara a unui acord cu privire la o încetare a ostilităţilor, parafat de Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azerbaidjanul a obţinut câştiguri importante pe teren şi la masa negocierilor. Îl felicit călduros pentru acest succes”, a apreciat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul turc de Externe Mevlüt Cavusoglu, a cărui ţară susţine Baku în acest conflict.

Azerbaidjanul şi Armenia au semnat - sub egida Rusiei - un acord cu privire la o încetare a ostilităţilor în războiul din Nagorno Karabah, care consacră victoriile militare azere după şase săptâmâni de confruntări sângeroase

Acordul a intrat în vigoare luni, la ora 21.00 GMT (23.00, ora României).

Premierul armean Nikol Paşinian a scris pe Facebook că semnarea acordului a fost ”extrem de dureroasă”, dar că decizia s-a impus ”după o analiză în profunzime a situaţiei militare”, referindu-se la înaintarea azeră.

Preşedintele azer Ilham Aliev a proclamat la televiziune ”capitularea” inamicului, în pofida faptului că Azerbaidjanul nu a recucerit întreaga enclavă separatistă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.