Poliţiştii şi jandarmii verifică, luni seară, în întreaga ţară, respectarea măsurilor impuse în starea de alertă, în special interdicţia de a circula în intervalul 23:00—05:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipaje de Poliţie şi Jandarmerie verifică în întreaga ţară modul de respectare a interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00.

Interdicţia a fost impusă prin Hotărârea Guvernului nr. 935 din 2020.

În Capitală, acţiunea are loc în zona Pieţei Obor.

Pe durata stării de alertă, în intervalul 23.00 – 05.00, este permisă circulaţia persoanelor pentru următoarele motive:

- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

- deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; 

- deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; 

- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional trebuie prezentată, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal se prezintă, la cererea forţelor de ordine, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.