Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat luni eforturile de consolidare a sa prin intermediul reformelor şi a anunţat că aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze îndeaproape cu administraţia preşedintelui ales al SUA Joe Biden, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finanţarea OMS trebuie să devină mai flexibilă şi predictibilă pentru a pune capăt ”unei dezalinieri majore” între aşteptări şi resursele disponibile, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, referindu-se la eforturile Franţei, Germaniei şi Uniunii Europene în vederea reformelor.

Ghebreyesus a făcut declaraţia în faţa miniştrilor Sănătăţii, la adunarea anuală a OMS, care grupează 194 de ţări.

Preşedintele Donald Trump a blocat finanţarea OMS de către SUA şi a început procesul de retragere a ţării din OMS, în iulie anul viitor, atrăgând critici la nivel internaţional, pe fondul crizei Covid-19. El acuză OMS că este centrată pe China în modul în care gestionează pandemia de coronavirus.

Biden, care a înfiinţat luni un grup de lucru pentru gestionarea epidemiei de coronavirus la nivel naţional, a afirmat în timpul campaniei electorale că va inversa decizia lui Trump de a abandona OMS în prima zi a mandatului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.