Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a afirmat, luni, la Ora premierului, că bugetul pentru 2021 trebuie aprobat de ”un Parlament legitim”, cel care va fi instalat în urma alegerilor din 6 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest buget pentru 2021 trebuie aprobat de un Parlament legitim care va rezulta în urma alegerilor din 6 decembrie. E vorba de un Parlament actual care şi-a pierdut legitimitatea, care are o majoritate toxică. PSD ştie acest lucru, dar dă dovadă de maximă ipocrizie, aşa cum ne-a obişnuit de-a lungul timpului. A trebuit cu toţii să aşteptăm instalarea Guvernului Grindeanu, ca să primim în Parlament bugetul pe 31 ianuarie. Odată cu OUG 13”, a afirmat Cătălin Drulă, luni, la Ora premierului.

Acesta a afirmat, însă, că ”Dacă PSD face o porcărie, nu înseamnă că PNL trebuie să facă o altă porcărie şi nu înseamnă că trebuie să acceptăm în politica românească pentru că porcăriile sunt cu repetiţie”.

”Vedem măsuri adoptate fără niciun fel de consultare. Nu poţi deschide de-a valma pieţe alimentare şi să laşi mall-uri şi supermarketuri deschise. Nu puteţi să vă faceţi că nu vedeţi pelerinajele. Cât despre proiectul de buget, Alianţa USR PLUS îşi doreşte transparenţă în cheltuirea banului public. Pensiile şi salariile astronomice bugetarilor de lux trebuie să dispară. Aici domnule Orban vreau să vă dau câteva exemple când aţi fost pe contrasens cu USR-PLUS. După ce USR a reuşit tăierea la zero a fabricii de sinecuri Academia Oamenilor de Ştiinţă, în iulie, cu voturile PNL şi PSD, această finanţare a fost introdusă prin lege”, a mai afirmat Drulă.

Acesta a făcut referire şi la pensiile speciale ale primarilor.

”Mai sunt mai puţin de două luni până intră în vigoare pensiile. Anul trecut nu aţi vrut să daţi OUG ca să le anulaţi. Acum trebuie să ne spuneţi – vreţi să dăm sute de milioane pe pensii speciale sau vreţi să le eliminăm. USR-PLUS nu va susţine introducerea de noi taxe şi impozite. Dacă desfiinţăm miile de agenţii inutile din statul român, dacă desfiinţăm puşculiţa PNDL vom avea bani pentru mărirea salariului minim. România e o ţară cu potenţial economic enorm care a fost subminat de guvernări şi decizii păguboase”, a mai declarat Drulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.