Twitter va aplica preşedintelui american Donald Trump aceleaşi reguli ca celorlalţi utilizatori ai platformei sale, din ianuarie, când preşedinţia Statelor Unite va fi preluată de democratul Joe Biden, potrivit companiei de socializare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Twitter plasează avertismente de “interes public” pe unele tweet-uri care încală politicile sale şi care în mod normal ar fi eliminate.

Astfel de tweet-uri ale candidaţilor politici şi ale oficialilor aleşi sau guvernamentali sunt în schimb ascunse sub un avertisment, iar Twitter ia măsuri pentru restricţionarea vizibilităţii lor.

Compania a anunţat că acest tratament nu se aplică şi foştilor deţinători de funcţii oficiale.

”Aceste reguli se aplică actualilor lideri mondiali şi candidaţilor, nu şi cetăţenilor privaţi care nu mai deţin funcţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Twiter, într-un comunicat.

Compania a afişat numeroase avertismente şi etichete pe tweet-urile contului @realDonaldTrump, inclusiv multe după alegerile de marţea trecută, care aduc acuzaţii nefondate referitoare la fraude la vot.

Potrivit politicilor Facebook, se pare să după ce Biden va fi învestit în funcţie, în ianuarie, postările lui Donald Trump nu vor mai fi exceptate de la revizuirea de către terţe părţi pentru verificarea afirmaţiilor publicate.

Facebook nu a răspuns întrebărilor Reuters despre modul în care va fi tratat contul lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.