Echipa de campanie a lui Donald Trump a subliniat vineri că alegerile prezidenţiale americane ”nu s-au terminat”, după ce presa americană a anunţat că Joe Biden îl devansează în Pennsylvania, un stat-cheie decisiv în scrutin, fără de care republicanul nu poate rămâne la Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste alegeri nu s-au terminat. Proiecţiile eronate care proclamă victoria lui Joe Biden au la bază rezultate departe de a fi definitive în patru state”, subliniază echipa lui Trump într-un comunicat emis de către Matt Morgan.

În ceea ce priveşte celelalte state-cheie aflate în joc, tabăta lui Trump se vrea de asemenea prudentă.

”Georgia se îndreaptă către o renumărare a voturlor, iar noi suntem siguri că vom găsi buletine de vot în neregulă şi că preşedintele Trump va câştiga până la urmă” în acest stat, apreciază Matt Morgan.

”Există numeroase nereguli în Pennsylvania, mai ales faptul că oficiali electoriali au împiedicat ca observatorii noştri legali voluntari să aibă cu adevărat acces în centrele de numărarea voturilor”, a adăugat el.

Justiţia a dat dreptate echipei de campanie a lui Trump în acest subiect.

În Nevada, unde Joe Biden înregistra un avans, dar unde numărarea voturilor este în curs, ”se pare că mii de persoane au votat prin corespondenţă în neregulă”, apreciază acest reprezentant al echipei de campanie a preşedintelui în exerciţiu.

”În fine, preşedintele este pe cale să câştige în Arizona”, a subliniat el, reproşând din nou postului Fox News şi agenţiei americane de presă Associated Press (AP) că i-au atribuit o victorie lui Joe Biden. Celelalte publicaţii aşteaptă în continuare să se pronunţe.

”Biden contează pe aceste state pentru a revendica greşit Casa Albă, dar când aceste alegeri se vor termina, preşedintele Trump va fi reales”, conchide Matt Morgan.

Tabăra republicană îşi multiplică recursurile judiciare, iar preşedintele în exerciţiu i-a acuzat pe democraţi că vor să-i ”fure” alegerile, însă fără să prezinte vreo probă a ”fraudei” pe care o denunţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.