Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu va propune Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) să acorde 15 milioane de euro pentru Muzeul Revoluţiei Naţionale Anticomuniste care va fi construit la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la Timişoara, Bogdan Gheorghiu a anunţat săptămâna aceasta că Muzeul Revoluţiei, care va fi deschis în oraş, va purta numele primului erou al Revoluţiei din Decembrie 1989, Lepa Bărbat. 

Anunţul făcut de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, privind propunerea pentru acordul cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) de a creşte suma pentru Muzeul Revoluţiei Naţionale Anticomuniste cu 15 milioane de euro şi cu privire la denumirea viitoarei instituţii, a generat un val de interes şi de emoţie din partea revoluţionarilor, dar şi al timişorenilor, potrivit unui comunicat al MC. 

Ministerul Culturii urmăreşte să realizeze un proiect coerent şi orice decizie legată de Muzeul Revoluţiei Naţionale Anticomuniste va fi luată în urma consultărilor cu mai multe organizaţii şi instituţii. 

"Aşa cum ne-am obişnuit deja în această guvernare, nu vom hotărî nimic fără discuţii prealabile cu cei care ne-au oferit darul democraţiei: revoluţionarii. Din acest motiv, toate demersurile legate de acest nou muzeu vor fi făcute împreună cu Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 şi cu reprezentanţii revoluţionarilor din Timişoara şi din ţară. Respectăm opiniile tuturor revoluţionarilor, cărora le suntem recunoscători că ne bucurăm, astăzi, de libertate", a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Muzeul Revoluţiei Naţionale Anticomuniste va fi deschis la Timişoara şi reprezintă nu doar un loc de amintire a unui gest uriaş, ci şi de mulţumire pentru toţi cei care au ieşit în stradă, au luptat sau chiar s-au jertfit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.