Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, că laboratorul care nu dă rezultatul unui test Covid-19 în maxim 24 de ore şi nu îl introduce în platforma digitală pentru a fi anunţat atât pacientul, cât şi medicul de familie, va ieşi din programul de testare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a fost întrebat, miercuri, la Alba Iulia, ce măsuri se vor lua în judeţele în care se testează mai puţin şi a răspuns: “Se evaluează anchetele epidemiologice. Orice testare vine după o recoltare, orice recoltare vine după un protocol de caz, după o definiţie de caz. Evaluăm în acest moment fiecare din aceste teste să vedem dacă vin dintr-o anchetă. E ordinul de ministru care astăzi ar trebui să intre în practică cu acea corona-forms, deci este foarte clar că un laborator trebuie să dea rezultatul în maxim 24 de ore pentru acel test care trebuie lucrat şi introdus în acea platformă digitală pentru a putea fi anunţat atât pacientul, cât şi medicul de familie. În condiţiile în care nu va respecta această regulă va ieşi din acest program de testare”. 

Întrebat dacă i se pare normal ca în judeţele unde nu se testează să nu fie restricţii şi în judeţele unde se testează foarte mult să fie restricţii, Nelu Tătaru a răspuns: “Mi se pare normal ca acolo unde creşte indicele să fie restricţii. Mi se pare la fel de normal ca acest indice trebuie să fie obiectiv”.

De asemenea, el a mai fost întrebat şi de ce nu se fac autopsii pentru persoanele care au murit şi au fost declarate pozitiv Covid-19.

“Conform acelui protocol există şi o marjă mare de răspândire. Avem acea confirmare în prezenţa testului, rămâne efectiv doar pe modificarea unui protocol pe care noi îl folosim acelaşi de la nivel de Organizaţie Mondială a Sănătăţii sau Comisie Europeană”, a explicat Nelu Tătaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.