Coreea de Nord construieşte două noi tipuri de submarin - dintre care unul ar fi capabil să lanseze rachete balistice -, a dezvăluit marţi un deputatsud-coreean, după ce a participat la o sesiune de informare cu uşile închise a serviciilor de informaţii sud-coreene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Nord dispune deja de o importantă flotă de submarine, însă doar unul dintre ele poate trage rachete balistice, porivit unor servicii de spionaj.

”Unul dintre submarinele pe care Coreea de Nord este pe cale să le construiască poate să transporte o rachetă balistică submarină”, a declarat pentru Reuters Ha Tae-keung, un deputat din cadrul opoziţiei, membru al Comisiei pentru Informaţii din cadrul Parlamentului.

”Unul este un Romeo modificat, iar celălalt este un nou model, de talie medie”, a precizat el.

Coreea de Nord este vizată din 2006 unor sanţciuni ONU, din cauza programelor sale nucleare şi balistice.

Phenianul a anuţat în 2019 că a testat cu succes o nouă rachetă balistică submarină.

Dictatorul Kim Jong Un s-a angajat să prezinte armament nou anul acesta.

Coreea de Nord a dezvăluit 76 de rachete intercontinentale de nouă tipuri - inclusiv una submarină de tip mare-sol - la o paradă militară, la Phenian, la 10 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.