Camera Deputaţilor a votat în plenul de marţi schimbarea mai multor membri în comisiile permanente, propunerile fiind de la grupurile PSD, PNL şi USR, după ce mai mulţi deputaţi au demisionat în urma obţinerii unor funcţii la alegerile locale. Printre cei înlocuiţi în Parlament se numără şi Nicuşor Dan, ales primar general al Capitalei şi Lia Olguţa Vasilescu aleasă primar al oraşului Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, PSD a propus ca deputatul Karmencita Pricop să facă parte din Comisia pentru buget-finanţe şi bănci, după vacantarea locului de către Sorin Lazăr care a demisionat din funcţie. De asemenea, deputatul Radu Barb va face parte din comisia pentru politică economică, după demisia lui Laurenţiu Nistor din funcţia de deputat.

Social-democratul Cristian George Mitricof va face parte din comisia pentru muncă, după vacantarea locului ocupat de Lia Olguţa Vasilescu, aleasă primar al Craiovei.

Deputatul PSD Traian Marin Radu va face parte din comisia pentru administraţie publică, după ce Ion Călin a vacantat locul, iar social-democratul Marin Preda va fi în comisia pentru apărare, după vacantarea locului de către deputatul Nicolae Velcea.

Plenul Camerei a mai adoptat marţi desemnarea din partea grupului parlamentar al PNL a lui Alexandru Iulian Muraru ca membru al comisiei pentru drepturile omului, pe unul dintre locurile vacante care aparţin grupului, potrivit ponderii politice parlamentare.

De asemenea, deputaţii au votat în plen şi propunerea grupului USR ca Alexandru Ciurea să fie membru în Comisia pentru administraţie publică, în locul lui Nicuşor Dan ales primar general al Capitalei. Deputatul USR Silviu-Nicolaie Cernat va fi membru în comisia pentru industrii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.